Uitgeverij Vliedorp
Boeken in soorten en maten


Uitgeverij Vliedorp werkt met een combinatie van ambachtelijke druktechnieken, moderne offset en laserprints.

Keuzen maken

Als u met ons in zee gaat, dan maken we met u een keuze op de volgende punten:

Oplage   Bij printen adviseren we een minimale oplage van 100 exemplaren. Als het binnenwerk in offset uitgevoerd wordt, is een oplage vanaf 200 exemplaren concurrerend met printen. De totale kosten van een kleinere oplage zijn weliswaar lager, maar de prijs per boek is hoger.
Herdrukken is bijna net zo duur als het maken van de eerste druk. Het is dus van belang de oplage goed in te schatten.
Wij nemen altijd een deel van de oplage voor onze rekening. Deze boeken verkopen we via onze winkel en op verzoek via Bol.com.

Opmaak   Als u de tekst in Word aanlevert, dan maken we die op zodat hij gedrukt kan worden. We houden rekening met uw wensen. U hoeft dus niet te doe-het-zelven. Wij vestigen recht op de vormgeving.

omslagkarton in allerlei kleuren Omslag   Foto's of kleurenillustraties op het omslag verlevendigen uw boek. Zo'n omslag laten wij printen of in offset drukken.
Wij kunnen het omslag van uw boek ook op ambachtelijke wijze met de hand drukken. De kleur van het omslag is dan geheel naar keuze. De naam van titel en auteur kan in één of twee kleuren gedrukt worden. Een eenvoudige tekening in lijn kan ook gereproduceerd worden.

Binnenwerk   Wij werken bij voorkeur met milieuvriendelijk geproduceerd crèmekleurig 120 grams papier. Luxer papier is ook mogelijk. Bij printen is 100 grams papier gebruikelijk.

Formaat   Gebruikelijk is het paperbackformaat: 21 x 14 centimeter. Groter of kleiner is uiteraard ook mogelijk.

Aantal pagina's   Een gedrukt boek telt bij voorkeur een veelvoud van 16 pagina's. Bij printen kan een boek uit elk even aantal pagina's bestaan.
Omdat wij op de klassieke manier vormgeven, houden we van brede witmarges. Als het beter uitkomt die iets te verkleinen, dan doen we dat.

Letter en lettergrootte Vaak worden Times of Arial gebruikt, maar een andere letter kan uiteraard ook. Een grootte van 11 punten is gangbaar.

Wijze van binden   U kunt ervoor kiezen het boek te laten innaaien in katerntjes van 16 pagina's. Garenloos binden is goedkoper.
Een deel van de oplage kan door een handboekbinder worden vervaardigd, indien gewenst met een cassette.

streepjescode ISBN   Het International Standard Book Number is een bestelcode voor de boekhandel. Een ISBN is meestal niet noodzakelijk.
Om het boek ook via Bol.com te verkopen is een ISBN nodig. Wij vragen dat voor uw boek aan.

Planning   Als uw boek gisteren klaar moest zijn, kunnen wij u niet van dienst zijn. Omdat we met een drukker en een binder samenwerken, gaat er al gauw een maand zitten in de productie van uw boek. Data van verschijnen kunnen alleen onder voorbehoud worden gegeven.


Informatie

Als onze manier van werken u aanspreekt, dan kunt u met een mailtje contact met ons opnemen voor persoonlijke beantwoording van uw vragen.

Wij vragen vervolgens of u een tiental pagina's tekst (proza of poëzie) aan ons wilt mailen. Vervolgens kijken wij of we uw werk willen uitgeven. We mailen u onze beslissing zo snel mogelijk terug. U kunt ook nadere informatie aanvragen.

Voorbeelden van onze uitgaven vindt u hier.

Havenstraat 2 ~ 9973 PL Houwerzijl ~ 0595 577 247
KvK Groningen 02075723