Uitgeverij Vliedorp
Van typoscript tot boek


Kennismaking

Uitgeverij Vliedorp werkt sinds het jaar 2000 met een combinatie van ambachtelijke druktechnieken, moderne offset en laserprints.

Auteursrecht

U bent en blijft eigenaar van uw tekst. Als wij uw boek uitbrengen, dan willen we graag n gedicht of een citaat uit uw verhaal of roman gebruiken voor promotie.

Redactie

We gaan er van uit dat uw tekst 'af' is. Bij romans en verhalenbundels kan het goed zijn gebruik te maken van een bureau voor manuscriptbeoordeling, bijvoorbeeld Bureau Pterodactylus.

Keuzen maken

Boeken zijn er in soorten en maten. Dik en dun, klein en groot, kleur en zwart-wit, garenloos of 'echt' gebonden.

Daarom moeten er allerlei keuzen gemaakt worden. Wij maken uw boek zoals u het wilt. Daarover leest u hier meer.

Prijsopgave

Op grond van de keuzen die u maakt sturen we u een offerte.
Het offreren duurt enige tijd. Wij berekenen een netto totaalbedrag en houden ons aan die opgave.

We werken niet met 'gratis' boeken en ingewikkelde provisie-constructies.
Bij een oplage van 100 exemplaren is de eenvoudigste uitvoering van uw boek al meer dan 50% goedkoper dan wanneer u in zee gaat met bedrijven die 'gratis' werken.
Dat betekent wel dat u zelf dit deel van de oplage moet zien te verkopen. Een ander deel verkopen wij voor ons risico.

Hier leest u meer over onze voorwaarden.

Als u onze offerte accepteert, gaan we voor u aan de slag. Een zorgvuldige manier van werken betekent dat het minstens een maand duurt voordat uw boek klaar is.
U krijgt de opgemaakte tekst in de vorm van een pdf-bestand per e-mail. U kunt dan reageren op de vormgeving. U kunt ook nog inhoudelijke wijzigingen aanbrengen in uw tekst. Gaat het om veel veranderingen, dan brengen we daarvoor een bedrag in rekening.
U krijgt na het aanbrengen van correcties weer een pdf-bestand, eventueel meerdere keren.

Na uw fiat bestellen we papier en gaan we met uw tekst naar de drukker.

Verkopen

We gaan er van uit dat u het merendeel van de boeken zelf verkoopt. U bent geheel vrij de prijs van uw boek te bepalen.
Wij verkopen uw boek ook via onze website en op verzoek via Bol.com.

Als u de boeken via de boekwinkel probeert te verkopen, houdt u er dan rekening mee dat u meestal 30 - 40 % provisie kwijt bent.
Sommige boekhandels vinden het aardig als u een presentatie van uw boek houdt in hun winkel. Vaak lukt het in zo'n geval om de regionale media voor uw boek te interesseren. Een recensie in een landelijke krant is helaas voor een (nog) onbekend schrijver een uitzondering.

Wij sturen zonder verdere kosten een exemplaar van uw boek naar de Koninklijke Bibliotheek in Den Haag. Binnen zes weken wordt uw boek in de catalogus van de KB opgenomen.


Informatie

Als onze manier van werken u aanspreekt, dan kunt u contact met ons opnemen voor persoonlijke beantwoording van uw vragen.

Wij vragen vervolgens of u een tiental pagina's tekst (proza of pozie) aan ons wilt mailen. Vervolgens kijken wij of we uw werk willen uitgeven. We mailen u onze beslissing zo snel mogelijk terug. U kunt ook nadere informatie aanvragen.

Voorbeelden van onze uitgaven vindt u hier.

Na afspraak is het mogelijk ons te bezoeken in Houwerzijl. In ons pand vindt u ook Uitgeverij Triona Pers en Zolderman Tweedehands Boeken.

Havenstraat 2 ~ 9973 PL Houwerzijl ~ 0595 577 247
KvK Groningen 02075723